Produkten är lagd i varukorgen

Skötselråd

Yogamattor

ORGANIC YOGA MAT 4 MM + 6 MM

Yogirajs Organic mat är tillverkad av naturgummi och 100% naturlig juteväv, material som är mycket säkert och slitstarkt. Organic mat är helt fri från gifter, tungmetaller och azofärgämnen. Organic mat är dessutom återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Med rätt vård är Organic mat en av marknadens mest slittåliga ekologiska mattor.

Skötselråd Ekologiska mattor tvättas bäst med en särskild rengöringsspray avsedd för ekologiska mattor. Vi rekommenderar Manduka organic mat wash. Du kan också själv göra en blandning av ekologisk äppelcidervinäger och vatten (50/50) som sprutas på mattan, t ex med en blomspruta. Torka av med en trasa. Om du vill ha en grundligare rengöring så låt blandningen verka några minuter innan du torkar av den.

Utsätt inte mattan för direkt solljus, då solen torkar ut materialet. Organic mat skall ej heller spolas eller sköljas av. Organic mat bör ej användas tillsammans med yogahandduk med nubbar (t.ex. Skidless) eftersom dessa sliter på yogamattan. Ekologiska mattor skall ej heller utsättas för saltvatten.

ALL-ROUND YOGA MAT 4 MM + 6 MM

Den perfekta yogamattan för såväl nybörjaren som den erfarna yogin. Ju mer du använder den desto bättre blir dess grepp.

Tips! Vill du snabba på processen att öka greppet kan du strö rikligt med havssalt över All-round mat och låta verka i 24 timmar. Torka sedan bort saltet med en blöt trasa. Detta snabbar på processen som annars händer naturligt under en längre tid. Här kan du se hur det går till: “How to break in your mat”

Skötselråd All-round mat kan med fördel tvättas på 30 grader i tvättmaskin, dock utan centrifugering. Använd ett skonsamt tvättmedel. Det går också utmärkt att torka av mattan med en våt trasa. Hängtorka eller rulla in i en handduk för att suga upp fukt.

Inga blekningsmedel eller sköljmedel får användas eftersom detta förstör mattan.

STUDIO YOGA MAT 4,6 MM

Yogirajs Studio yoga mat är en slitstark klassiker som kommer att följa med dig i många år.

Skötselråd Yogirajs Studio mat kan med fördel tvättas på 30 grader i tvättmaskin, dock utan centrifugering. Använd ett skonsamt tvättmedel. Det går också utmärkt att torka av mattan med en våt trasa. Hängtorka eller rulla in i en handduk för att suga upp fukt.

Du kan också rengöra mattan med särskild mattspray som finns att köpa i fackhandeln.

Studio Yoga Mat kan med fördel användas för yoga utomhus då mattan klarar av solljus och höga temperaturer.

GRIP YOGA MAT 3 MM + 5 MM

Mattan med bästa greppet har ett slätt ultraabsorberande ytskikt som mår bra av att torkas av regelbundet, särskilt efter ett svettigt pass.

Skötselråd Torka Grip mat med varmt vatten blandat med en droppe skonsamt diskmedel.

Använd ej oljebaserad mattrengöring, t ex inte Manduka mat wash. Använd ej fuktkräm eller eteriska oljor precis innan användning av yogamattan.

Tips! Efter sex månader kan mattan behöva en grundligare rengöring för att stärka greppet, särskilt vid intensiv och regelbunden användning av mattan. Vi rekommenderar då en lösning av bikarbonat, bakpulver eller vit vinäger kraftigt utspädd i vatten. Svabba av mattans yta med lösningen och låt torka. Använd med måtta och inte oftare än en gång i halvåret.

TRAVEL MAT 2 MM

Den praktiska resemattan får kanske följa med på äventyr och behöver tvättas då och då.

Skötselråd Travel mat kan med fördel tvättas på 30 grader i tvättmaskin, dock utan centrifugering samt med ett skonsamt tvättmedel. Det går också utmärkt att torka av mattan med en våt trasa. Hängtorka eller rulla in i en handduk för att suga upp fukt.

Använd inte blekningsmedel eller sköljmedel eftersom detta förstör mattan.

STRETCH & RELAX MAT 10 MM

Gym- och stretchmattan har slutna celler som gör den extra hygienisk. Ibland kan man dock vilja tvätta av mattan mellan passen.

Skötselråd Vi rekommenderar särskild mattspray (finns att köpa i fackhandeln) som rengöring alternativt varmt tvålvatten på en trasa.

Får ej utsättas för direkt solljus och hög värme då den kan spricka av uttorkning. Förvaras gärna mörkt.

BOLSTER

Fodralet på Yogirajs bolster är av ekologisk bomull enligt Global Organic Textile Standard och är avtagbart.

Skötselråd Fodralet är tvättbart i maskin 30 grader. Använd ej blekningsmedel eller sköljmedel. Torktumlas ej. Bör hängtorkas.

BÄLTEN

Tvätta bort fläckar med fuktig trasa vid behov.

MEDITATIONSKUDDAR

Fodralet på Yogirajs meditationskuddar är av ekologisk bomull enligt Global Organic Textile Standard och är avtagbart.

Skötselråd Fodralet är tvättbart i maskin 30 grader. Inga blekningsmedel eller sköljmedel. Torktumlas ej. Bör hängtorkas.

KORK- OCH FOAMKLOSSAR

Torka av med blöt trasa vid behov.

YOGAVÄSKA

Yogaväskan är gjord av slittålig ekologisk bomull enligt Global Organic Textile Standard.

Väskan är tvättbar i maskin på 30 grader. Använd inte blekningsmedel eller sköljmedel. Torktumlas ej. Bör hängtorkas.

ÖGONKUDDE

Fodralet är gjort av len silke och fyllningen är lungnande lavendelfrön.

Skötselråd Ytterfodralet på ögonkudden är avtagbart och tvättbart, tvättas dock enbart i kemtvätt.

VANLIGA FRÅGOR!

Jag vill yoga utomhus i solen, vilken matta lämpar sig bäst för det?

De flesta yogamattor skall inte utsättas för direkt solljus då detta torkar ut mattan. Yogirajs Classic Studio yoga mat 4,6 mm är dock en matta som tål direkt solljus och temperaturer ända upp till 60 grader, så denna matta kan du i lugn och ro göra dina yogaövningar på i solen. Ut och njut!