Villkor och information

 

KÖPAVTAL/BEKRÄFTELSE

Vid beställning på yogiraj.com träffas avtal om köp med oss (The Yoga House Sweden AB, 559073-7713) när du väljer att bekräfta ditt köp i kassan i vår webshop. Din beställning bekräftas av Yogiraj till den av dig angivna e-postadressen. Beställda produkter förblir yogirajs egendom till dess de till fullo är betalda. Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd förmedlas av beställaren innan köpet genomförs. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande polisanmäls.

Ändringar och tillägg måste göras innan din order behandlas och skickas från oss. Om du upptäcker eventuella felaktigheter på din order är det därför viktigt att du omgående kontaktar vår Kundservice för att om möjligt ändra din order.

Vid uppenbara felaktigheter (t.ex. fel pris, tryckfel m.m.) förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand. Om du inte är nöjd med vår korrigering har du självfallet rätt att avboka din order. Vi förbehåller oss också rätten att inte genomföra en beställning i de fall varan är slut i lager, om maxantal per kund överskridits eller vid tekniska fel.

Beställning för återförsäljare, studioägare och instruktörer mm.

Jobbar du med yoga och har ett behov av yogamattor och tillbehör till din verksamhet? Hör av dig till oss på info@yogiraj.se så hjälper vi dig gärna inom ramen för vårt företagarprogram.

Förändring av order

Du kan ändra din order fram till det att den har effektuerats i våra system. Vid ändring av vara gäller det pris som är aktuellt vid tillfället för förändringen. Notera att order som redan levererats ut från vårt system ej kan ändras.

Avbeställning

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas. Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig och kunden har skyldighet att motta försändelsen.

Byten

Vill du byta din vara gör du det enklast genom att skapa en ny beställning och sända den vara du inte önskar tillbaka till oss i retur

TILLÄMPLIGHET

Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen, och för företag - köplagen. Köplagen är, till skillnad från konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

PRISER OCH BETALSÄTT

Samtliga priser på Yogiraj.com anges inklusive eller exklusive moms beroende på hur du valt att visa dem. Kostnad för frakt tillkommer på beställningar. Efter att en beställning bekräftats kan pris endast ändras på grund av omständigheter som vi inte råder över (t.ex. krig, naturkatastrofer m.m.) samt vid uppenbara felaktigheter i det angivna priset.

I vår webshop använder vi Klarnas kassa där du väljer betalsätt efter att du lagt beställningen. Du kan betala antingen med faktura, kort, dela upp betalningen per månad eller direkt via din internetbank; betala på det sätt som passar dig. Observera att fakturan skickas med e-post till dig från Klarna. Om fakturan inte betalas i tid tillkommer påminnelseavgifter från Klarna och därefter Klarnas rutiner för inkasso.

Faktura vid order över telefon och e-mail
För dig som lägger din order via telefon eller e-mail fakturerar vi via egen fakturatjänst. Ingen fakturaavgift tillkommer då. Vi utför kreditupplysning på alla fakturakunder och förbehåller oss rätten att neka köp vid mindre god kreditvärdighet. Vi skickar fakturan till den av dig angivna e-postadressen. Vid underlåtelse att betala fakturan utgår en påminnelseavgift om 60 kr i samband för varje påminnelse som skickas ut. Dessutom tillkommer dröjsmålsränta på 18 procent för perioden sedan fakturan skulle varit betald. Påminnelser skickas via e-mail. Efter två påminnelser går ärendet vidare till inkasso. Om ärendet därefter inte betalas ansöks om betalningsföreläggande hos Kronofogden.

LEVERANSINFORMATION

Yogiraj erbjuder privatpersoner fri frakt till ombud inom Sverige på ordrar överstigande 499 kr ink moms. Fraktfritt för företag vid ordervärde övertigande 4999 kr (ex moms). Övriga fraktpriser framgår i kassan i samband med beställning. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar inom Sverige. I övriga Norden är normal leveranstid 2-5 dagar med undantag från Norge som kan dröja upp till 7-10 dagar pga att vi förtullar och deklarerar varan åt kund (vilket i regel sker en gång i veckan). Avvikelser vid till exempel högsäsong kan förekomma. De fåtal varor som är markerade som beställningssortiment har en längre leveranstid, cirka två veckor. Vi förbehåller oss rätten att, utan föregående avisering, stryka ej levererbar vara från order med prisavdrag för densamma. Önskar kund därefter beställa annan eller nämnda vara är detta att betrakta såsom en ny order. I fall köpare anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av order är det på köparens ansvar att nämnda order avbeställes i enlighet med köpvillkoren innan effektuering av order sker. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

Leveranser från Yogiraj inom Sverige sker via:

  1. Leverans till närmaste Schenker utlämningsställe

  2. Varubrev via Postnord som delas ut i brevlådan

  3. Direktleverans för företagsbeställning (tillgänglighet krävs under kontorstid kl 07-16) över 20 kg. Företagspaket under 20 kg levereras till närmaste Schenker utlämningsställe, om ej i förväg avtalats om annat.

Internationella leveranser sker antingen med DHL, Bring, Schenker, eller UPS.

Det är köparens ansvar att se till att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt, och att köparen hämtar paketet på uthämtningsstället inom skälig tid från avsändandet. Vid ej uthämtad leverans faktureras expeditionsavgift på 250 kr för kostnader hänförliga till vår administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Vi står för transportrisken när vi skickar något till dig, vilket innebär att vi kostnadsfritt ersätter dig med en ny vara vid uppkommen fraktskada eller förlust av försändelse. Vid en eventuell retur till oss står du som kund för transportrisken.

Leveranser till Norge

Vi erbjuder kunder i Norge möjligheten att köpa varor utan att själv förtulla dessa genom att vi själva ansvarar för detta via vår Norska filial. Du som kund betalar mao moms (MVA) och fraktavgifter till oss som framgår i kassan, inga andra kostnader tillkommer. Tullavgifter mm står vi för. Mao handlar du som kund i Norge från oss som om vi vore ett Norskt bolag. Leveranser kan dröja upp till 7-10 arbetsdagar pga vi skickar (och tullar in varorna) en gång i veckan.

TRANSPORTSKADOR

Transportskador skall anmälas snarast efter mottagandet av varan. Vid synliga yttre skador på paket skall utlämningsstället/budet uppmärksammas på detta i samband med överlämnandet av varan. Kontakta därefter  info@yogiraj.se för vidare instruktioner. Vid transportskador ersätter vi varan med ny samt betalar returfrakt för det skadade godset.

ÅNGERRÄTT OCH ÖPPET KÖP

Yogiraj.com erbjuder 90 dagars ångerrätt. Om du önskar returnera din vara ber vi dig att alltid fylla i den bifogade returblanketten som du fick i samband med att din vara levererades. Som kund har du rätt att öppna förpackningen för att undersöka varan. Det kan komma att ske en värdeminskning av varans värde inklusive originalförpackning om hanteringen för att undersöka varan eller uppkommet slitage är utöver det normala. En vara som returneras skall vara i oanvänt skick och i originalförpackning. Köparen står själv för returfrakten i enlighet med distansavtalslagen. Använder du returfraktsedeln som följer med ditt paket debiterar vi dig 49 kr per påbörjad 20 kg. Kostnaden för detta dras från varuvärdet i samband med att vi återbetalar dig. Din retur återbetalas med samma betalningsmetod som vid köpet. Pengarna återbetalas normalt inom 7-10 arbetsdagar efter att vi mottagit varan. Ångerrätten omfattar inte varor som har tillverkats eller ändrats i enlighet med särskilda önskemål från kund.

Returadress:

Yogiraj

℅ The Yoga House

Grävmaskinsvägen 2

241 38 Eslöv

 

REKLAMATION

Är varan felaktig eller skadad har du rätt att göra en reklamation inom skälig tid, vilket normalt anses vara två månader. Enligt lagen har man dock rätt att reklamera en vara i upp till tre år, då ligger bevisbördan på köparen. För att reklamationen skall godkännas skall felet ha varit ursprungligt, alltså funnits där vid köpet. Normalt slitage faller inte under ursprungliga fel eller om köparen själv orsakat felet. Vid godkänd reklamation kommer Yogiraj att 1) ersätta varan genom omleverans av ny vara 2) återköp. Om reklamationen godkänns ersätter vi även frakten. Om reklamationen inte godkänns står köparen för samtliga fraktkostnader. Vi följer alltid Konsumentköplagens och Allmänna Reklamationsnämndens regler och råd gällande reklamationer, öppet köp och bytesrätt. Du som konsument har också rätt att vända dig till: ec.europa.eu/odr.


SEKRETESS, PERSONUPPGIFTER OCH MARKNADSFÖRING

Vi lagrar endast uppgift som registrerats av kunden själv eller av oss i samband med lagd order. Vi förbinder oss att ej lämna ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part utan kundens uttryckliga medgivande. Vi förbinder oss att omedelbart ta bort information om kunden på dennes begäran.

Personuppgiftsansvarig är The Yoga House Sweden AB, 559073-7713, som behandlar personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (1998:204). Behandling av uppgifterna (inklusive i förekommande fall personnummer) kan ske av oss eller av någon av våra samarbetspartners. Syftet med denna behandling är att kunna fullgöra våra åtaganden mot dig som kund, informera om erbjudanden samt fullgöra eventuella bonusavtal. Personuppgifterna behandlas också inom ramen för marknads- och kundanalyser, som utgör underlag för marknadsföring, metod- och affärsutveckling, och för att fullfölja det som krävs av oss enligt lag.

Genom att acceptera våra köpvillkor samtycker du till att bli kontaktad av oss i marknadsföringssyfte. Kontakt kan komma att ske via mail, SMS, postala utskick eller på andra sätt. Yogiraj strävar efter att erbjuda dig som kund bättre och mer personliga erbjudanden. Det innebär att vi kan använda särskilda kriterier som grund för marknadsföring, exempelvis inköpsstorlek, inköpsfrekvens, inköp av visst sortiment eller vara, inköp i en viss försäljningskanal mm. Vi kan även komma att komplettera kunduppgifter i syfte att erbjuda god kundvård. För att kunna upprätthålla en god servicenivå gentemot dig som kund dokumenterar vi all kundkommunikation. Du har rätt att på begäran ta del av dessa uppgifter. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta åligger det oss att vidta rättelseåtgärder. Som kund kan du motsätta dig att dina uppgifter används för marknadsföringsändamål varvid Yogiraj åtar sig att införa en så kallad reklamspärr. Anmälan om reklamspärr görs till Kundservice på mail  info@yogiraj.se

INFORMATION

Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer. Vi kan ej garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet. Färger kan upplevas olika på olika apparater beroende på varierande skärmupplösning. Hos naturliga produkter, t ex ullmattor, kan mindre variationer i färg och utförande förekomma av naturliga skäl.

FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

 

 

Villkoren uppdaterade 29 juni 2018.